0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Elcykelpremie

 

Få 25% tillbaka vid köp av elcykel eller elmoped!

För att förbättra förutsättningarna att pendla och transportera sig klimatvänligt avsätter regeringen 350 miljoner kronor per år 2018-2020 till en elfordonpremie för köp av elcykel eller elmoped. På så sätt kommer stora grupper av tänkbara cykelpendlare att kunna få tillgång till eldrivna fordon och ha lättare att välja bort bilresor.

Premien gäller 25% av beloppet eller max 10.000:-. 

Ansök hos Naturvårdsverket

Ansökan öppnar den 1 februari 2018. I bidraget ingår eldrivna cyklar, mopeder, motorcyklar och vissa fordon som kan användas av personer med fysisk funktionsnedsättning. Bidraget gäller för fordon köpta tidigast den 20 september 2017.

Ansökan ska skickas till Naturvårdsverket inom sex månader efter köpet. För fordon som köptes under 2017 ska ansökan skickas in innan 1 augusti 2018. Premien riktar sig till privatpersoner som har fyllt 18 år vid ansökningstillfället. Den sökande måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Det går endast att få ett bidrag per person och de första utbetalningarna kommer att ske en bit in på våren 2018.

Bidraget omfattar 25 procent av priset på fordonet inklusive moms, eller maximalt 10 000 kronor.

Läs mer (Naturvårdsverket)
Ansökan (Naturvårdsverket)

"Förena nytta med nöje!"

Sällan har uttrycket "att förena nytta med nöje" passat bättre. Elcykeln ger dig en rejäl extra skjuts. Elmotorn ger dig extra kraft upp till 25km/h när du trampar samtidigt. Du slipper svettas och ta i för att klara uppförsbackarna. Såhär kul har cykling inte varit sen du tog dina första tramptag. Varför inte ta elcykeln till jobbet istället för bil? En elcykel kostar ungefär 15 öre/mil. Batteriet räcker gott och väl i 5-6 mil. Men inte nog med att det är billigt, du får även frisk luft och motion på köpet.

Vi har ett brett utbud elcyklar laddade för provkörning. Välkommen in!

Elcykelpremie